Velg et sted for å fortsette
MAJORSTUEN SENTRUM GRÜNERLØKKA Lukk
Solskader/pigmentflekker

Har du mørke pigmentflekker i huden?

Det finnes to typer av hyperpigmentering. Det ene er melasma, som er hormonelt betinget og som dukker opp på overleppen og i kinnene. Den andre typen er de såkalte aldersflekkene som kommer i pannen, nær tinningen, på brystet og på hendene.

Pigmentflekker oppstår som følge av UV eksponering og kommer av at pigmentcellene i huden, som skal beskytte oss mot å bli solbrent, klumper seg sammen. Aldersflekkene kommer gjerne først i pannen, nær tinningen, på brystet og på hendene. Hormonelle pigmentforandringer viser seg som regel på overleppen og i kinnene. Pigmentcellene ligger helt oppe i hudoverflaten. Derfor er det fullt mulig å behandle pigmentflekkene. Men det kan ta tid. Det mest relevante er å starte behandlingen om høsten, og så gå til regelmessig behandling utover vinteren. I tillegg bør du bruke et skreddersydd hjemmeprogram med hudlysnende spesialprodukter i en periode på noen måneder.

Dette bør du vite

  • Jo eldre vi blir, jo flere solflekker vil dukke opp fordi cellefornyelsen går saktere
  • P-pillebruk og svangerskap kan gi hormonelle pigmentflekker
  • Mye soling over tid kan føre til pigmentforandring
  • Som forebyggende behandling anbefaler vi et godt hudpleieprogram med ingredienser som C-vitamin, A-vitaminsyre og høy solfaktor
Oslo Hudpleieklinikk Leila Sinei

Trenger du hjelp til å redusere pigmentering?

Leila Sinei
Hudterapeut

Leila var ferdig utdannet hudterapeut i 2010. Hun er ekspert på de fleste av våre behandlinger, og har en rekke spesialkurs fra våre leverandører. Leila jobber mye med Green Peel, Hydrafacial, og alle våre syrepeelinger. Hun er også spesialist på våre beauty-behandlinger.

Behandlinger – Solskader/pigmentflekker

Oslo Hudpleieklinikk IPL Laser

IPL (Intense Pulsed Light) er en skånsom og målrettet behandling for pigmentflekker, blodkar og uønsket hårvekst. Vi bruker også IPL til akne og kollagenstimulering.

Oslo Hudpleieklinikk Kjemisk peeling

Kjemiske peeling oppnår gode resultater på hud med solskader, rynker, arr, grove porer og misfarget hud.

Dette er det huden din trenger akkurat nå

Her er våre anbefalinger