Din handlekurv

VI HAR BEHANDLET HUD SIDEN 1990

IPL

Alt du trenger å vite om hårfjerning med IPL

Hva er hårfjerning med IPL?

Det er den mest effektive hårfjerningsmetoden på markedet. Vår nye Alma Harmony XL PRO IPL er en ny generasjon IPL-laser som gradvis varmer opp hårsekkene med skånsomme laserpulser. Det pulserende lyset treffer pigmentet i hårsekken og ødelegger denne, noe som forhindrer gjenvekst av hårene. Denne permanente hårfjerningsmetoden er skånsom, tilnærmet smertefri og veldig effektiv på mørke hår. 

Alma Harmony XL PRO IPL inneholder den aller nyeste laserteknologien på markedet og kommer fra en av verdens ledende produsenter av medisinsk laserutstyr. 

Hvordan blir hårfjerningen utført?

Du vil bli bedt om å ta på deg våre spesialbriller for å beskytte øynene mot lyset. Et lag med kjølende gele blir smurt på det aktuelle området hvor hårfjerningen skal skje. Dette for å lede lyset mot huden og for å gjøre hårfjerningen så komfortabel som mulig. Lysapplikatoren blir plassert mot huden, og et kort lysglimt blir utløst. Denne prosessen blir repetert til hele området er ferdigbehandlet. Huden blir ofte rød etter behandlingen, så det behandlede området kjøles derfor ned, og en beroligende krem smøres på.

Hvem egner seg for hårfjerning med IPL?

Det ideelle er mørke hår mot lys hud. Mørke hår inneholder mer melanin (pigment) og vil derfor lettere varmes opp. Lysere hår inneholder lite pigment og er vanskeligere å behandle. Grå eller hvite hår inneholder ingen pigment og kan derfor ikke behandles. Rødt pigment kan også være vanskelig å oppnå godt resultat på.

Hvilke hår kan man fjerne med IPL?

Nesten hvilken som helst del av kroppen kan behandles trygt og behagelig. Behandlingen passer for alle hudtyper, også de med mørkere hud, men de må regne med å måtte ta flere behandlinger, enn de med lysere hudfarge. Med Alma Harmony XL PRO IPL

 kan du fjerne hår på alle deler av kroppen og i ansiktet. De vanligste områdene til hårfjerning med IPL er blant annet legger, bikinilinje, armhuler, hake og overleppe, og hos menn; bryst, rygg og skuldre. 

Hva bør jeg tenke på før hårfjerning med IPL?

 • Unngå solarium eller soleksponering to til tre uker før hårfjernings-behandlingen, da dette øker risikoen for midlertidig pigmenttap og reduserer effekten av behandlingen. Kombinasjonen lys hud og mørkt hår gir best resultat. 
 • Unngå å vokse eller nappe hårene de siste fire ukene før behandling. IPL virker kun på hårsekker som inneholder hår i vekst. 
 • Dersom du skal fjerne hår i ansiktet skal du unngå å bruke hudkremer med aktive virkestoffer de siste par dagene før behandling. Du må heller ikke peele huden din for hardt.
 • Trigg hårets vekstsyklus ved å barbere deg daglig en uke før behandling. På den måten får du flest mulig av hårene over i vekstfasen. Laseren virker kun på hår som er i vekstfasen. 
 • Barber deg rett før behandling. Huden skal være glattbarbert samme dag eller kvelden før. Dette gjør behandlingen mindre smertefull og mer effektiv.

Gjør hårfjerning med IPL vondt?

Noen beskriver et lite ubehag som kjennes som en kortvarig, varm smerte, som når en strikk treffer huden. Andre opplever det som en varm massasje i stedet for skarpe knips. Teknologien i vår Alma Harmony XL PRO IPL sørger for en gradvis oppvarming av huden samtidig som maskinen har en parallell kjølingsteknologi som avkjøler huden under hårfjerningsbehandlingen. Denne nye teknologien sørger for en mer komfortabel hårfjerning for klienten.

Hva kan man forvente seg etter behandlingen? Blir hårene umiddelbart borte?

Hårsekkene blir ødelagt av varmen, men hårene forblir i hårsekkene en tid fremover. Det normale er at hårene faller ut etter 1-3 uker. I denne perioden kan det se ut som om hårene “vokser”, men i realiteten blir hårene gradvis støtt ut fra hårsekken. Man skal ikke nappe eller vokse hårene i denne perioden, men man kan barbere seg, eller vente til hårene faller ut av seg selv.

Hvor mange behandlinger trenger man?

Det er kun hår i vekstfasen som er mottakelig for behandlingen. Hår som er i hvilefasen under behandlingen blir ikke påvirket av lyset. Behandlingen kan gjøres hver 3-8 uke, avhengig av hvilket område på kroppen som blir behandlet. Antall behandlinger som må til for et maksimalt resultat er individuelt, men det vanlige er 6-8 behandlinger. Flere behandlinger er ofte nødvendig på overleppe og hake, enn på legger og i bikinilinje på grunn av hårets vekstsyklus. Den normale kroppshårvekstsyklusen er rundt 6 uker. For ansiktshår er den litt kortere. Ideelt sett bør du ha intervaller på 4-6 uker for ansikt, armhuler og bikinilinje og 6-8 uker for kropp.

Hvor lang tid tar behandlingen?

Behandlingen kan vare fra ca. 15 minutter til 1 time, avhengig av hvor på kroppen det skal behandles

Hvilke bivirkninger eller reaksjoner kan man få etter hårfjerning med IPL?

Huden kan bli litt rød like etter hårfjerning, men dette avtar vanligvis etter et par timer. For å unngå pigmentforandringer er det viktig å unngå soleksponering i det behandlede området i en måned etter behandling, eller bruke høy solfaktor (SPF), helst faktor 30 eller mer. Din behandler vil hjelpe deg å finne riktig SPF-produkt i forhold til din hud og livsstil for å unngå solskader. 

Blir hårene borte for alltid?

Nei de kommer tilbake. Vi kaller hårfjerning med IPL og laser for «permanent hårfjerning». Det vil si at man vil være hårfri i ett år etter en hårfjerningsbehandling – uten å måtte bruke en annen hårfjerningsmetode i løpet av den perioden. 

Kan man ta denne behandlingen hele året?

Ja, det kan du så lenge du holder deg unna sol. Behandlingen virker best på lys hud og mørkt hår. 

Kontraindikasjoner:

 • Hjerte-kar sykdommer
 • Gravide og ammende
 • Personer som står på medisiner som gjør en lysfølsom (Isotretinoin, Tetracycliner etc)
 • Skader på hudoverflaten
 • Diabetes mellitus
 • Epilepsi

Har du flere spørsmål om hårfjerning med IPL Laser. Ta kontakt med oss på telefon: 22468850, eller send mail til post@hudpleieklinikken.no

Rask levering

1 - 2 dager

Medlemskap

Bonusfordeler og gratis frakt

Chat med en hudterapeut

Ta kontakt for personlig veiledning

Sikker betaling

Klarna,Vipps, Visa, Mastercard

Save & Share Cart
Your Shopping Cart will be saved and you'll be given a link. You, or anyone with the link, can use it to retrieve your Cart at any time.
Back Save & Share Cart
Your Shopping Cart will be saved with Product pictures and information, and Cart Totals. Then send it to yourself, or a friend, with a link to retrieve it at any time.
Your cart email sent successfully :)

Bestill Behandling Eller Konsultasjon