Din handlekurv

VI HAR BEHANDLET HUD SIDEN 1990

Alt du trenger å vite om Retinol

Retinolprodukter – Alt du trenger å vite!

Hva er retinol?

Retinol i hudpleie er en form av vitamin A. 

Retinol fungerer ved å binde seg til spesifikke reseptorer i hudcellene, hvor det deretter stimulerer produksjonen av nye celler, fremmer cellefornyelse og bidrar til å regulere genuttrykket for å forbedre hudens tilstand og tekstur over tid.

Retinol er det minste og reneste molekylet i A-vitamin- familien, og kommer i ulike styrker.

De mest vanlige er 0,25%, 0,5% og 1%.

Hva er fordelene med retinol?

Du har kanskje hørt eller lest om retinol som en svært effektiv ingrediens som kan gjøre underverker med huden?

Det stemmer. Resultatene du oppnår med retinol er raskere hudfornyelse fordi kollagen- og elastinproduksjonen stimuleres, og døde hudceller forsvinner.

Dette vil bidra til å gjøre huden fyldigere og strammere. Dessuten blir fine linjer glattet ut og rynkene vil virke mindre. Porene vil også minimeres med retinol. Acne kan også forbedres med bruk av retinol.


Du kan få retinol som rene serum eller kremer, eller i kombinasjon med andre aktive ingredienser. 

Retinol er en kraftfull ingrediens

Retinol er ingrediensen for deg som er tålmodig og ønsker et langvarig resultat.

Etter en uke eller to, merker du kanskje noen små forbedringer og forskjeller, men det tar måneder før du ser de virkelige resultatene. Det betyr ikke at den ikke er effektiv. Effekten du vil oppnå vil være langvarig og godt synlig. 

Det er imidlertid viktig å bruke både retinol-serum og retinol-krem på en riktig måte i et tilpasset hudprogram. Det er ikke sånn at 1% retinol er bedre enn 0,25%. Dette kommer helt og holdent an på din huds behov.

Bruker du retinol feil, kan du risikere å få kraftige reaksjoner som ikke er heldig for huden og vil virke i mot sin hensikt. 

Hvem kan bruke Retinol?

Fra du er ca  25 år begynner cellene å jobbe saktere. Det anbefales å være godt over denne alderen før man begynner med retinol.

Siden alle reagerer forskjellig på retinol, er det viktig å bruke tid på å finne riktig produkt, og tilvenne huden over tid for å oppnå best mulig resultat.

De som har tørr og sensitiv hud kan også bruke retinol, men det er viktig å begynne forsiktig, både i prosent og antall ganger i uken.

Det kan også være et alternativ å bruke en fuktighetskrem først, for så å legge et serum eller en krem med retinol over denne.

Vær sikker på at dette er kremer og serum hvor ingrediensene passer sammen.

Oljet eller kombinert hud kan ofte tåle høyere % retinol, men må fortsatt være nøye på tilvenningen.

Tilpass bruk av retinol til din livsstil og årstid.

Dersom du er mye ute, sommer som vinter, er det viktig å ta hensyn til huden og planlegge godt, da retinol skal brukes med respekt for den påvirkningen den har på huden.
Det samme gjelder deg som trener og svetter mye. 

Hvordan bruke produkter med Retinol

Før du begynner med retinol bør en profesjonell hudterapeut anbefale deg hvilke retinol produkter huden din har behov for.


Retinol produktene bør være en del av et hudpleieprogram med produkter som komplementerer og bidrar til at effekten av retinol produktet blir optimal.

Husk at du alltid kan booke en hudanalyse hos oss, og få svar på hvilke retinol produkter du kan bruke. 

Forholdsregler ved bruk av retinol

1. Lag en plan

Retinol er en ingrediens som må jobbes med systematisk for å oppnå effekt.

Det er derfor anbefalt at du bruker det i kombinasjon med et hudprogram som er tilpasset din hud.

Slik vil ingrediensens effekt akselerere, og huden blir ivaretatt også de dagene retinol-produktene ikke blir brukt.

Du vil også unngå å få uheldige reaksjoner som tørrhet, rødhet og flassing.

2. Ha ett system

Ved start skal produktet påføres maks 2 ganger i uken med 3 dagers mellomrom.

Bruker du et hudprogram som inneholder fruktsyrer som AHA-syrer eller Glycol-syrer, er det ekstra viktig å jobbe seg forsiktig fremover.Ikke bruk disse produktene de dagene du bruker retinol.

Det er ikke meningen at du skal oppleve reaksjoner som rødhet og flassing. Hvis du gjør det må du ta pause fra produktet og begynne på rene fuktighetsprodukter. Vent til reaksjonen har forsvunnet før du begynner tilvenningen igjen.

Den vanligste måten å bruke retinol på er å bruke krem eller serum med retinol om natten  – enten alene, eller kombinert med en fuktighetskrem.

Det er også viktig å bruke solbeskyttelse med høy faktor på dagtid, da huden lett blir solsensitiv ved bruk av retinol.

3. Aldri undervurder effekten av Retinol

Molekylene er små og vil ikke begynne å fungere før de har penetrert dypt ned i hudlaget. Det tar derfor noen dager fra du påfører produktet, til du kjenner eller ser effekt.

4. Vær tålmodig

For å unngå at retinol skal få en uheldig effekt, er det viktig å forstå at denne ingrediensen ikke er en quick fix, men en verktøy som gradvis vil kunne bidra til huden.

Husk at tilvenningen vil ta flere måneder. Det er derfor viktig å tenke langsiktig for å få full effekt med hudforbedringen. 

Våre Retinol -produkter

Dr. Dennis Gross Retinol Feurolic Collection

DR. DENNIS GROSS

Advanced Retinol + Feurolic

Denne nyskapende serien kombinerer kraften av avansert retinol med feurols antioksidanter for å levere en revolusjonerende løsning mot aldring og hudproblemer.

Med fokus på effektivitet og skånsomhet, gir disse produkter en dyptgående fornyelse av huden, for en strålende og ungdommelig glød.

Zo Skin Health Retinol Collection

ZO SKIN HEALTH

Retinol Skin Brightener

Denne avanserte serien av hudpleieprodukter er designet av Dr. Zein Obagi for å tilby kraftig foryngelse og forbedring av hudens tekstur og tone.

Med klinisk bevist effektivitet og høykvalitets ingredienser, gir ZO Skin Health Retinol produkter en omfattende tilnærming til bekjempelse av aldringstegn og hudproblemer.

I tillegg til Retinol Skin Brightener serumene, er de bestselgende produktene, Daily Power Defense og Renewal Creme, begge kremer som inneholder retinol og samtidig gir fukt og antioxidant-beskyttelse. 

Skinbetter Science Alpharet

SKINBETTER SCIENCE

Alpharet

Denne innovative serien kombinerer patenterte alfa hydroksysyrer og retinoider for å levere en kraftig, men skånsom løsning for å forbedre hudens tone, tekstur og glød.

Med fokus på egen avansert forskning og klinisk dokumenterte resultater, tilbyr Skinbetter Science Alpharet produkter en unik tilnæring til hudhelse. 

PRIORI SKIN CARE

Q+SOD

Drevet av banebrytende vitenskap og avanserte ingredienser, inneholder Q+SOD produktene antioksidanter, retinol og melkesyre i tillegg til naturlig CoQ10 og superoksyd-dismutase (SOD). 

Priori Skincare Q+SOD-serien leverer en målrettet og effektiv  behandling mot tegn på aldring og ujevn hudtone. 

Elixir Retinext

ELIXIR COSMECEUTICALS

Retinext

Gjennom grundig forskning og vitenskapelig dokumenterte resultater tilbyr Elixir en skånsom, men effektiv løsning for med retinol. 

Retinext Advanced Serum inneholder inneholder en unik formel med Retinaldehyde (0,05%), en veldokumentert og stabil form av A-vitamin som transformerer til naturlig A-vitaminsyre med enestående letthet. 

Retinext Daily Anti Age Gel inneholder 0,5% retinol og i tillegg inneholder gelén hyaluronsyre, en effektiv fuktighetsgiver som gir huden form, volum og øker evnen til å holde på fuktigheten.

Skinceuticals Retinol 0.3

SKINCEUTICALS

Retinol 0.3 % - 0.5%

Med sin avanserte formulering og klinisk dokumenterte resultater, tilbyr SkinCeuticals serum med 0,3% og 0,5% retinol, en skånsom, men likevel effektiv tilnærming til å redusere synlige tegn på aldring, forbedre hudens tekstur og tone, og minimere forekomsten av fine linjer og rynker. 

Skinceuticals Retinol 1% kan du kjøpe i våre klinkker. 

Obagi md 360 retinol

OBAGI MEDICAL 360

Retinol 0.5 % - 1 %

Obagi Medical 360 er en effektiv,  retinolformel med langsom frigjøring som skånsomt fremmer hudfornyelse og jevner ut hudtonen.
Formelen kombinerer klinisk studerte ingredienser som retinaldehyd og antioksidantene vitamin C og vitamin E.

Ønsker du en konsultasjon?

Vi hjelper deg med rett valg av retinol produkter, eller behandlinger til å løse dine utfordringer. Du kan gjøre en konsultasjon personlig med skinscanning hudanalyse. Book tid i dag.

Rask levering

med Instabox og Bring

Medlemskap

Bonusfordeler og gratis frakt

Chat med en hudterapeut

Ta kontakt for personlig veiledning

Sikker betaling

Klarna,Vipps, Visa, Mastercard

Save & Share Cart
Your Shopping Cart will be saved and you'll be given a link. You, or anyone with the link, can use it to retrieve your Cart at any time.
Back Save & Share Cart
Your Shopping Cart will be saved with Product pictures and information, and Cart Totals. Then send it to yourself, or a friend, with a link to retrieve it at any time.
Your cart email sent successfully :)

Bestill Behandling Eller Konsultasjon