Din handlekurv

Retinolprodukter – Alt du trenger å vite!

Hva er Retinol og hva er fordelene?

Du har kanskje hørt, eller lest at retinol er en svært effektiv ingrediens som kan gjøre underverker med huden? Det stemmer. Retinol er nemlig en ingrediens som virkelig kan bidra til en hudforbedring. Retinol er det minste og reneste molekylet i A-vitamin- familien, og kommer i ulike styrker. De mest vanlige er 0,25%, 0,5% og 1%. Retinol- produkter kommer i rene serum og i kremer.

Resultatene du oppnår med retinol er raskere hudfornyelse fordi kollagen- og elastinproduksjonen stimuleres, og døde hudceller forsvinner. Dette vil bidra til å gjøre huden fyldigere og strammere. Dessuten blir fine linjer glattet ut og rynkene vil virke mindre. Porene vil også minimeres med retinol. Acne kan også forbedres med bruk av retinol.

Retinol er en kraftfull ingrediens som huden må venne seg til å bruke.

Retinol er ingrediensen for deg som er tålmodig og ønsker et langvarig resultat. Etter en uke eller to, merker du kanskje noen små forbedringer og forskjeller, men det tar måneder før du ser de virkelige resultatene. Det betyr ikke at den ikke er effektiv. Effekten du da oppnår vil være langvarig og godt synlig. Det er imidlertid viktig å bruke både retinol-serum og retinol-krem på en riktig måte i et tilpasset hudprogram. Bruker du retinol feil, kan du risikere å få kraftige reaksjoner som ikke er heldig for huden.

Hvem kan bruke Retinol?

Fra du er ca  25 år begynner cellene å jobbe saktere. Det anbefales å være over denne alderen før man begynner med retinol. Det er viktig å bruke riktig serum og/eller krem som er tilpasset din hud, og det må brukes på riktig måte. Det er ikke sikkert at det produktet som venninnen din bruker, passer til deg. Siden alle reagerer forskjellig på retinol, er det viktig å bruke tid på å finne riktig produkt, og tilvenne huden over tid for å oppnå best mulig resultat.

De som har tørr og sensitiv hud kan også bruke retinol, men det er viktig å begynne forsiktig, både i prosent og antall ganger i uken. Det kan også være et alternativ å bruke en fuktighetskrem først, for så å legge et serum eller en krem med retinol over denne. Vær sikker på at dette er kremer og serum som passer sammen. Oljet eller kombinert hud kan ofte tåle høyere % retinol, men må fortsatt være nøye på tilvenningen.

Tilpass bruk av retinol til din livsstil og årstid.

Dersom du er mye ute om vinteren, og er avhengig av å styrke huden, er kanskje ikke retinol den riktige ingrediensen for deg. Det samme gjelder deg som trener og svetter mye. Da kan det bli for mye for huden. Husk at du alltid kan booke en hudanalyse hos oss, både i klinikken og digitalt for å finne ut om retinol-produkter er noe for deg.Hvordan bruke Retinol produkter

Hvordan bruke Retinol produkter

Retinol er en ingrediens som må jobbes med systematisk for å oppnå effekt. Det er derfor anbefalt at du bruker det i kombinasjon med et hudprogram som er tilpasset din hud. Slik vil ingrediensens effekt akselerere, og huden blir ivaretatt også de dagene retinol-produktene ikke blir brukt. Du vil også unngå å få uheldige reaksjoner som tørrhet, rødhet og flassing.

Aldri undervurder Retinol.

Molekylene er små og vil ikke begynne å fungere før de har penetrert dypt ned i hudlaget. Det tar derfor noen dager fra du påfører produktet, til du kjenner eller ser effekt.

Det er svært  viktig å være tålmodig. Start med den laveste prosenten, og bruk produktet maks 2 ganger i uken med 3 dagers mellomrom. Husk at tilvenningen vil ta flere måneder. Det er derfor viktig å tenke langsiktig for å få full effekt med hudforbedringen. Bruker du et hudprogram som inneholder fruktsyrer som AHA-syrer eller Glycol-syrer, er det ekstra viktig å jobbe seg forsiktig fremover. Ikke bruk disse produktene de dagene du bruker retinol. Det er ikke meningen at du skal oppleve reaksjoner som rødhet og flassing. Hvis du gjør det må du ta pause fra produktet og begynne på rene fuktighetsprodukter. Vent til reaksjonen har forsvunnet før du begynner tilvenningen igjen. Den vanligste måten å bruke retinol på er å bruke krem eller serum med retinol om natten  – enten alene, eller kombinert med en fuktighetskrem Det er også viktig å bruke solbeskyttelse med høy faktor på dagtid, da huden lett blir solsensitiv ved bruk av retinol.

Våre Retinol produkter og merker

ZO Skin Health produkter er effektive og har produkter i alle styrker. Det anbefales alltid å gjøre en hudanalyse for å sette opp et hudprogram. Serien er utviklet av den amerikanske hudlegen Zein Obagi og har i mange år vært verdensledende når det kommer til hudfornyelse.

Skinbetter Science er et merke som skiller seg ut ved at deres egne teknologi har utviklet en egen retinol ingrediens som heter AlphaRet® . Denne ingrediensen er både effektiv og skånsom mot huden og skal fornye huden maksimalt med minimal irritasjon.

iS Clinicals naturlige botaniske ingrediensene er farmasøytisk fremstilt og viser til umiddelbare positive resultater. Det enkle konseptet gjør at produktene forbedrer mange hudtilstander samtidig og behandler huden på en skånsom måte.

Duve Medica
Duvé Medica er et hudprogram som fokuserer på å forbedre de fleste hudtilstander. Serien har eksistert på markedet i over 20 år og er spesielt utviklet for skandinavisk hud. Den har et enkelt uttrykk, men inneholder avansert kjemi. Den består av noen få produkter og deres A vitamin serum er et av våre mest solgte produkter.

Elixir Cosmeceuticals er utviklet av Norske hudleger og har raskt blitt en populær serie for den norske huden. Elixirs produkter kan settes sammen til komplette hudprogrammer og har dokumentert effekt på hudtilstander som akne og rødhet.

Exuviance er et av bransjens eldste og erfarne serier. De var først ute med ingredienser som fruksyren Glycol. De har forsket på ingredienser i over 50 år og har bidratt mye til den teknologien hudpleieprodukter inneholder i dag. Serien er består av mange produkter som kan settes sammen til effektive hudprogrammer.

Priori er en serie som er en av de mest fremoverlente når det kommer til forskning og teknologi. Produktene nøyer seg ikke bare med å behandle huden, de går helt ned i DNA for å sikre effektivitet og langvarige resultater. Produktenes serum og kremer er inteligente og kommuniserer med hudens celler.

Våre mest solgte retinol serum

Duve Medica A Vitamin serum kombinerer de aktive stoffene Retinol og Retinyl Palmitate. Disse stoffene omdannes deretter (inne i hudcellende) til a-vitaminsyre. Ved å gjøre det på denne måten unngår man problemene med rød og irritert hud med flassing og svie, som mange kan oppleve når de bruker a-vitaminsyre.

Elixir Retinext Advanced Serum inneholder banebrytende aktive komplekser for milde eller ingen reaksjoner.

Exuviance Retinol Serum er et effektivt serum som raskt fornyer cellene og motvirker aldring

Våre mest solgte retinol kremer

ZO Skin Health Renewal Creme er en lett krem som kan brukes i kombinasjon med hudprogram

Zo Skin Health Recovery Creme er en krem som også passer for sensitiv hud og hjelper med å bygge opp huden

Zo Skin Health Eye Brightening Cream vil jobbe med å lysne rundt øynene og minimere fine linjer.

Ønsker du en konsultasjon?

Vi hjelper deg med rett valg av retinol produkter, eller behandlinger til å løse dine utfordringer. Du kan gjøre en konsultasjon personlig med skinscanning og digitalt med hudanalyse. Book tid i dag.

Rask levering

1 - 2 dager

Medlemskap

Bonusfordeler og gratis frakt

Chat med en hudterapeut

Ta kontakt for personlig veiledning

Sikker betaling

Klarna,Vipps, Visa, Mastercard

Save & Share Cart
Your Shopping Cart will be saved and you'll be given a link. You, or anyone with the link, can use it to retrieve your Cart at any time.
Back Save & Share Cart
Your Shopping Cart will be saved with Product pictures and information, and Cart Totals. Then send it to yourself, or a friend, with a link to retrieve it at any time.
Your cart email sent successfully :)

Bestill behandling eller konsultasjon